مقر بورس نیویورک در تاریخ ۱۷ سپتامبر در اعتراض به اوضاع وخیم اقتصادی و اختلاف طبقاتی آمریکا و سیاست کنونی این کشور دست به تظاهرات گسترده زدند.
در این تجمّع که آرام و بدون هیچ گونه ابراز خشونتی از سوی معترضان بوده، معترضان از مردم آمریکا میخواهند برای اعتراض به سیاستهای دولت آمریکا، به آنها بپیوندند. معترضین در این تجمعات در پارک خصوصی «زوکوچی» در نیویورک، کمپی برای اقامت برقرار کردند که چند خیابان با بورس اوراق بهادار، واقع در ساختمان وال استریت فاصله دارد. بررسی گفتههای معترضین نشان میدهد که دلایل این اعتراضات، «طرح نجات بانکها»، «بحران وام مسکن» و «اعدام »، سیاهپوست آمریکایی است که چندی پیش، توسط دستگاه قضایی آمریکا اعدام شد. معترضان معتقدند که مدل تجمع آنها، استقرار شبانهروزی در مقابل ساختمان وال استریت با هدف افزایش تعداد تظاهرات کنندگان و رسیدن به خواستههایشان است و آنها این مدل را از تظاهرات مصر و اسپانیا الهام گرفتهاند.
این نوع اعتراضات در امریکا «وال استریت را تسخیر کنیم» نام گرفتهاست. در میان شعارهای تظاهرکنندگان جملاتی همانند "به کاربانک مرکزی پایان دهیم!"، "وقتی ثروتمندان پول فقرا را میدزدند، نام آن را معامله تجاری میگذارند!"، "وقتی فقرا از خود دفاع میکنند، نام آن خشونت گذاشته میشود!"، "وال استریت را نابود کنیم، پیش از آن که دنیا را نابود کند!" شنیده میشد.
پلیس نیویورک در اقدامی تحصن کنندگان را به جرم مزاحمت در حرکت عبور و مرور و مقاومت در برابر پلیس دستگیر کردهاست. در آخرین آمارها پلیس نیویورک ۷۰۰ نفر را با این جرم دستگیر کردهاست. در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی هفت نفر از اعضای جنبش تسخیر وال استریت با حضور در یکی از جلسات کنگره آمریکا با قطع سخنان لئون پانه تآ وزیر دفاع آمریکا و سردادن شعار ضد جنگ، خواستار خروج نظامیان آمریکایی از عراق و افغانستان شدند. این معترضان با سروصدای خود بارها اظهارات لئون پانه تآ، وزیر دفاع امریکا را در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان امریکا قطع کردند. FOIA یکی از سازمانهای فعال آزادی در آمریکا با مشارکت صندوق عدالت مدنی، اسنادی را به دست آوردهاند که نشان میدهد اف بی آی کسانی را که سال گذشته در جنبش وال استریت حضور داشتند را "تروریسم داخلی" و تظاهرات را "فعالیت مجرمانه" خوانده است. صندوق عدالت مدنی آمریکا که یک مرکز قانونی دولتی میباشد،۱۱۲ صفحه از اسناد اقدامات اف بی آی را در معرض دید قرار داد که حاکی از فعالیت اف بی آی جهت نظارت بر جنبشهایی است که از این به بعد فعالیتهای اینچنینی " مجرمانه و تروریستی" خوانده خواهد شد و با عاملان آن برخورد میشود.
مسیر وال استریت
وال استریت (به انگلیسی: Wall Street) خیابان بسیار معروفی است در محلهٔ منهتنکلانشهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا است. خیابان وال استریت از شرق و از سرپائینیخیابان برادوی به در تنگه متصل میشود.جرج واشنگتن، اولین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در در خیابان وال استریت، به عنوان اولین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، قسم یاد کرد.
ساختمان بازار بورس نیویورک (NYSE) در خیابان وال استریت.
ساختمان بازار بورس نیویورک که بزرگترین بورس جهان از نظر میزان معاملات و حجم مالی است، در خیابان وال استریت قرار دارد.همچنین مرکز بزرگترین مراکز اقتصادی ایالات متحده آمریکا و چند بورس مهم اقتصادی این کشور از جمله بازار بورس نیویورک (NYSE)، بازار بورس نزدَک (NASDAQ)، (AMEX)، (NYMEX) و (NYBOT) در این منطقه قرار دارد.
درباره علت نامگذاری این خیابان تعدادی معتقد هستند که نام برگرفته از کلمه آلمانی (بهآلمانی: de Waal Straat) است و نظریه دیگر که مورد توافق اکثریت است بیانمیکند که نام این خیابان بخاطر وجود دیوار شرقی واقع شده در مرز شمالی اقامتگاه
کلیسای تاریخی خیابان برادوی و وال استریت در دانتاون منهتن قرار دارد.
در طول زمان، نام وال استریت به عنوان «مکان افراد دارای نفوذ اقتصادی در آمریکا» شهرت گرفتهاست. روزنامه مشهور اقتصادی وال استریت ژورنال، نام خود را از «خیابان وال استریت» وام گرفتهاست.
برخی از جوانان امریکایی در خیابان وال استریت مقر بورس نیویورک در تاریخ ۱۷ سپتامبر در اعتراض به اوضاع وخیم اقتصادی و اختلاف طبقاتی آمریکا و سیاست کنونی این کشور دست به تظاهرات گسترده زدند.
در این تجمع که آرام و بدون هیچ گونه ابراز خشونتی از سوی معترضان بوده، معترضان از مردم آمریکا میخواهند برای اعتراض به سیاستهای دولت آمریکا، به آنها بپیوندند. معترضین در این تجمعات در پارک خصوصی «زوکوچی» در نیویورک، کمپی برای اقامت برقرار کردند که چند خیابان با بورس اوراق بهادار، واقع در ساختمان وال استریت فاصله دارد. بررسی گفتههای معترضین نشان میدهد که دلایل این اعتراضات، «طرح نجات بانکها»، «بحران وام مسکن» و «اعدام »، سیاهپوست آمریکایی است که چندی پیش، توسط دستگاه قضایی آمریکا اعدام شد. معترضان معتقدند که مدل تجمع آنها، استقرار شبانهروزی در مقابل ساختمان وال استریت با هدف افزایش تعداد تظاهرات کنندگان و رسیدن به خواستههایشان است و آنها این مدل را از تظاهرات مصر و اسپانیا الهام گرفتهاند.
معترضان به نظام تقسیم ثروت گرد هم آمدند
جنبش والاستریت دوباره اوج میگیرد؟
یک سال پس از آغاز جنبش تسخیر والاستریت، معترضین بار دیگر در پارک زوکوتی در پایین منهتن گرد آمدهاند تا علیه فاصله طبقاتی بین فقرا و ثروتمندان در آمریکا دست به اعتراض بزنند.
کشوری که بیش از هر جای دیگری مسکن افراد فوق ثروتمند است. بنا به یک گزارش جدید از wealth-x که یک شرکت مشاوره مالی است، آمریکا از سال گذشته تا کنون۲۲۵۰ نفر افراد فوق ثروتمند دیگر به دست آورده است که دست کم ۳۰ میلیون دلار سرمایه خالص دارند. مجموع ثروت آنها ۳.۳ ٪ افزایش یافته است.
بر اساس اخبار منتشر شده در اکونومیست، ثروتمندترین افراد دنیا در مجموع ۲۵.۸ تریلیون دلار سرمایه دارند. این ۱.۸ ٪ کمتر از سال پیش است و دلیل آن بیشتر به خاطر بحران منطقه یورو و اعتصابات و آرام شدن نرخ پیشرفت بازار بوده است.
میلیونرهایی با سرمایه خالص بین ۱۰۰ میلیون دلار تا ۴۹۹ میلیون دلار بیشترین ضربه را از این کاهش تحمل کردهاند. البته تمام گروههای ثروتمندان از ضررهای جهانی به یکسان صدمه ندیدند، میلیاردرها که تنها ۱.۲ ٪ از جمعیت ثروتمندان جهان را به خود تخصیص میدهند با ۱۴ ٪ افزایش ثروتشان در مجموع روبرو شدند.
همچنین آنها سهم بزرگتری از مجموع ثروت در میان افراد فوق ثروتمند را دارند که توزیع ثروت بین افراد فوق ثروتمند را نیز نابرابرتر میکند.